Grootse internationale viering van de vrijheid in Winterswijk

Grootse internationale viering van de vrijheid in Winterswijk

De kogel is door de kerk! Op zondag 5 mei organiseert Stichting Bevrijdingsconcert Winterswijk onder de noemer Internationale viering van de vrijheid een groots concert in festivalsetting in recreatiegebied ’t Hilgelo in Winterswijk. Het concert is gratis toegankelijk.

 Stichting Bevrijdingsconcert Winterswijk heeft de afgelopen maanden met groot succes tal van samenwerkingspartners in Nederland en Duitsland bereid gevonden om het concert op 5 mei mede mogelijk te maken. Dankzij en met deze partners kan de internationale viering van de vrijheid op díe manier vormgegeven worden die de organisatie vanaf het begin voor ogen had: met een groot drijvend podium op ’t Hilgelomeer.

Internationale viering van de vrijheid

Tijdens het unieke evenement op Bevrijdingsdag wordt het publiek ontvangen op een groot festivalterrein op het strand en de ligweide bij recreatiegebied ‘t Hilgelo. Het decor voor het festival wordt gevormd door de prachtig natuurlijke omgeving. Eyecatcher wordt het grote overdekte transparante podium drijvend op het water. Tijdens het concert kan het publiek genieten van de slagwerkgroep en het 80-koppig harmonieorkest van Muziekvereniging Excelsior, het Euregionaal Jeugdorkest, leerlingen van Winterswijkse basisscholen, diverse koren uit de regio, dansers van het PENTA Dance Department, een DJ en ga zo maar door.

Vrijheid vieren in Nederland én Duitsland


Eén van de bijzondere samenwerkingen bij de Internationale viering van de vrijheid is die met de oosterburen. In aanloop naar het concert op 5 mei wordt een groot projectorkest, het Euregionaal Jeugdorkest, samengesteld met jeugdmuzikanten uit onder andere Winterswijk, Vreden, Burlo en Borkenwirthe. Na een aantal gezamenlijke repetities gaat het Euregionaal Jeugdorkest op tour in Duitsland. De tour wordt afgesloten met een spetterend optreden op 5 mei in Winterswijk. Niet eerder werd in deze vorm samen de vrijheid gevierd door Nederlandse en Duitse buren. De organisatie verwacht zo’n 5.000 bezoekers uit Nederland en Duitsland te mogen verwelkomen bij de Internationale viering van de vrijheid.

Vrijwilligers

Bij een evenement van dit formaat komt op allerlei gebieden veel kijken. De organisatie kan helpende handen nog steeds erg goed gebruiken. Mensen die zich als vrijwilliger willen inzetten voor het evenement op 5 mei, kunnen zich aanmelden bij de organisatie. Contactpersoon hiervoor is Janette Reerink, te bereiken via vrijwilligers@bevrijdingsconcertwinterswijk.nl. Aanmelden is ook rechtstreeks mogelijk via het Vrijwilligerspunt Winterswijk.

Sluit Menu