Het non-stop programma op zondag 5 mei duurt van 16.00 tot 00.00 uur en is gratis toegankelijk.

Dag- en avondprogramma
Het programma bestaat uit een dag- en avondprogramma. Om 16.00 uur wordt het programma officieel afgetrapt. In de nacht van 4 op 5 mei halen acht lopers van Roparun Winterswijk het bevrijdingsvuur op in Wageningen. Zij lopen daarmee in estafettevorm naar Winterswijk. De Internationale Viering van de Vrijheid wordt vlammend geopend met het ontsteken van het bevrijdingsvuur.

Tussen 16.00 en ongeveer 19.30 uur kunnen bezoekers genieten van de volgende artiesten en optredens: DJ Bram Kolenbrander, het 120-koppig Euregionaal Jeugdorkest, singer-songwriter Hans Westerveld met zijn band Goed Volk, dameskoor Jazzy Women, The Voice Kids deelnemer Merel Geerdink, dansers van de PENTA Dance Department, de Slagwerkgroep van Muziekvereniging Excelsior Winterswijk, dweilorkest Toontje Ongeregeld en een groot gezamenlijk koor bestaande uit het Vredens Mannenkoor en Woolds Mansleukoor.

Tijdens het avondprogramma, van 20.00 tot ongeveer 22.30 uur, zijn de volgende artiesten te zien en horen: de 16-jarigen Beer Swildens op viool & Eamon te Voortwis op piano, ComboConcept, het 50-koppig Groot Winterswijk Mannenkoor, Highland Valley Pipes & Drums, zangeressen Marieke Visser, Merel Geerdink, en Mieke Slaats, gitaarvirtuoos Mart Hillen, PENTA Dance Department en Evolutio, jazz zanger Ronald Douglas, zanger Rutger de Vries, de Slagwerkgroep van Excelsior, operazanger Tobias Klomp en straattheater artiest Walt Raaf. Het harmonieorkest van Muziekvereniging Excelsior begeleidt de diverse artiesten en speelt een aantal indrukwekkende orkestrale werken. Aansluitend is er een afterparty met DJ Bram Kolenbrander.

Op het terrein zijn verschillende horecavoorzieningen aanwezig en is er entertainment voor de jongste bezoekers. Inloop op het horecaplein is mogelijk vanaf 12.00 uur, er is dan een voorprogramma met live muziek!

 

Sluit Menu